Internationell företagsutveckling med BNÖ

Idag lyssnade jag på en intressant föreläsning om internationell företagsutveckling av Business Network Öresund (BNÖ). Det var glädjande just för mig att få höra talaren poängtera vikten av att översätta exempelvis avtal, exporthandlingar, garantihandlingar och etiketter när man förbereder en exportsatsning.

En annan viktig punkt för BNÖ:s del var att det kanske inte alltid är bäst att ta första bästa kontakt som man har i respektive land utan istället att se till att man får en riktig bra samarbetspartner som kan språket och i synnerhet förstår sig på affärskulturen i landet. BNÖ har ett stort nätverk i utlandet och särskilt i Västafrika och Frankrike.

Nu i november bjuder föreningen dessutom på en hel utbildning med två träffar för svenska företag som planerar exportsatsningar. Den heter Steps to Export och jag kan varmt rekommendera den.

Då vi i Lund Translation Team spelar en roll i exportprocessen för svenska företag genom våra översättningar tycker vi att det är spännande med fler exportsatsningar och större internationalisering.

– David